Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Faktisk en anmeldelse

I Flensborg Avis – tak for den!:

Nyt fra poesiens hvedemark

Anmeldelse. Litteraturkritikeren Lars Bukdahl styrer nu det lyriske tidsskrift Hvedekorn, der er udkommet i en udgave med humoristiske ordlege og indædte aggressioner.

KØBENHAVN. Litterære tidsskrifter har gennem årene haft det svært i Danmark. Dog har et af dem vist en levedygtighed som ingen af de andre, nemlig » Hvedekorn « . Forhistorien er lang, den går tilbage til 1930ernes » Vild Hvede « , som Viggo F. Møller redigerede i en årrække. Nu har Lars Bukdahl overtaget roret, og forlaget Rosinante har afløst forlaget Borgen som udgiver.

En stor mundfuld
Det er en ordentlig mundfuld, Bukdahl har sendt på gaden. Ikke mindre end 42 digtere indtager det lyriske panoptikon i denne dobbeltudgave af tidsskriftet. Det, som ellers først og fremmest er en præsenterbakke for nye navne på Parnasset, er i denne omgang en præsentation af både gamle og nye digtere. Den tyske romantiker Hölderlin markerer den ene pol, mens et navn som Cecilie Lind kunne være modpolen. Hovedvægten ligger dog på den nyere lyrik. Lige så mangfoldige navnene er, lige så facetterede er de lyriske udtryk. Det spænder fra Christian Djurhuus’ humoristiske ordlege over Jonas Lautrops indædte aggressioner til duoen Rune Høirup Madsens og Viggo Madsens rimede fællessange. Man skal heller ikke overse veteranen Jess Ørnsbos dødskredsende og dødsikre digte. Hvis man mener, at man har et efterslæb, hvad kendskabet til især den nyere lyrik angår, så er dette dobbeltbind af » Hvedekorn « løsningen. Det er en rig hvedemark, man står midt i. Og så tager den sig endda godt ud.

» Hvedekorn 3/ 4 « , lyrisk tidsskrift, 128 sider, 199,95 kr. ( Rosinante )

Ole Møller, Dagbladenes Bureau red@dagbladene. dk.

skrevet den 07/01/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys