Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

En undergang i haven imponerer

Lean Pejtersen rapporterer for Litteratur Nu, link her, om Hvedekorns oplæsninger på Forfatterskabet på Roskilde Festival, og han er overraskende ov, men jo glædeligt, positivt overrasket over nivauet; poetisk fremragendeheds er jo businnes as usual hos Hvedekorn, et klip med godt øje til og øre for Jakob Slebsager:

På litteraturscenen præsenterer Lars Bukdahl hver dag fire relativt nye stjerneskud. Både niveauet i digtene og i den mundtlige levering af dem forbavsede mig.

Fx træder Jakob Slebsager lidt befippet hen til mikrofonen, retter på sine runde briller og læser de første fine og stilfærdigt morsomme og eftertænksomt undrende linjer op. Han læser i en underspillet tone og i en stiv, næsten mekanisk rytme, og begge dele passer godt til hans digte, der er fuld af mildt ironiske one-liner-agtige linjer. Der er en troskyldig og underdrejet humor i Jakobs digte, som er virkelig fin. Som når han sammenligner ‘samfundets samvittighed’ med et ‘træk i nakken’  eller leverer den her spøjse metareflektion med madmetaforik:

’jeg har et ’eller’, jeg har lyst til at drysse ud over alting/ det smager som salt smager, når der er for meget salt’.

skrevet den 04/07/14 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys